Disneyland


Disneyland är många barns absoluta drömresemål. Föräldrar som följer med till Disneyland brukar i smyg längta lika mycket. Och få blir besvikna vid ett besök här. Disneyland är en sann sagovärld för hela familjen där drömmarna aldrig tar slut.

Disneyland utanför Los Angeles på västkusten i USA är det första av alla Disney-världar som finns idag. Det byggdes redan 1955 och på självaste Walt Disneys order. Det är ett magiskt land med alla Disneyfigurer representerade som man kliver in i när man kommer till Nöjasfältet. Här får man träffa Kalle Anka, Farmor Anka, Knattarna, Långben och alla andra karaktärer som den produktive Disney skapade. Numera får man också uppleva andra sagor och världar som producerats av Disney Production. Här finner man hela deras liv, städer och byggnader. De olika sagofigurerna lever i olika världar och pricken över i:et är Törnrosas vackra slott.

Disneys figurer syns överallt i området. De underhåller och roar alla som kommer på besök. Varje dag marscherar musikkårer och parader genom området och på kvällarna kan man se fyrverkerier och shower. Restaurangerna ligger tätt i den lilla färgstarka staden och för den som inte riktigt vill lämna platsen finns flera hotell att välja mellan inom området.

Disneyland skapades för att skapa en lycklig plats och som en hyllning till den amerikanska drömmen. Såsom ett fantasiland för hela familjen har Disneyland själv definitivt uppnått denna dröm. 515 miljoner besökare från starten är inget annat än ett nästan oslagbart rekord. Och många är de som återkommer år efter år, till Disneys egen värld.
Länk till Disneyland
Copyright © 2008 - 2018 Los Angeles Alla rättigheter förbehålles.