Knotts Berry Farm


Knotts Berry Farm är ett klassiskt nöjesfält och familjetemapark förlagd i Kalifornien på USA:s västkust. Temaparken är fylld med äventyr för hela familjen. Här finns en flera olika temastäder såsom en spökstad, en feststad, Snobbenparken och en indianby. Dessutom finner man mängder med olika åkattraktioner för såväl stora som små. Berg- och dalbanorna på Knotts Berry Farm är vida berömda både för sin fart och för sin höjd.

Knotts Berry Farm öppnade första gången redan 1940 och är den allra första temaparken som byggdes i USA. Den gjorde snabbt succé och framgången håller i sig. Historien om Knotts Berry Farm är en historia som fascinerar. På trettiotalet var Walter Knott en liten farmare som odlade bär som han sålde till förbipasserande. För att dryga ut kassan började hans fru servera gästerna friterade kycklingrätter. Dessa kycklingrätter måste ha varit något alldeles extra. Det dröjde inte länge förrän kön var timvis lång. Då började man underhålla de köande med att bygga en spökstad. Snart var Knotts Berry Farm ett begrepp och som sagt USA:s första temaland.

I Knotts Berry Farm-området finns fortfarande maten kvar som huvudtema. Här finns en stor marknad där man kan handla i över 15 olika butiker. Givetvis finner man bären i olika sylter och kompotter fortfarande, och självklart kan man beställa in fru Knotts fantastiska kyckling här. Men det finns också enorma mängder med annan mat och godheter att uppleva, vilket man kanske ska göra efter det att man farit runt i de hisnande åkattraktionerna som erbjuds.
Länk till Knott Berry Farm
Copyright © 2008 - 2018 Los Angeles Alla rättigheter förbehålles.