Los Angeles Zoo


Los Angeles Zoo ligger i Griffith Park, nordväst om downtown. Ingången till parken är precis vid korsningen av motorvägen 134 och interstate 5.Det nuvarande Los Angeles Zoo är faktiskt stadens fjärde. Det kom till på 60-talet när medborgare och myndigheter insåg att den tidigare djurparken från 1912 inte räckte till för stadens behov. När parken öppnade den 28 november 1966 var ett av dragplåstren alligatorn Methuselah (som än idag är ett av huvudnumren). På 60-talet började man även föda upp arabisk oryx, något som blivit ett mycket framgångsrikt projekt. 1977 genomfördes det första kejsnarsnittet på en gorilla på Los Angeles Zoo. Under de senaste decennierna har parken genomgått en kontinuerlig utveckling och bland djuren som tillkommit märks koalor, orangutanger och sjölejon.

Los Angeles Zoo har sedan starten ägts av staden och alla anställda har de lokala myndigheterna som arbetsgivare. Vissa av djurparken stora projekt genomförs med stöd från utomstående sponsorer.

Öppettiderna på Los Angeles Zoo är 10-17 alla dagar, förutom den 25 december. Parkering är gratis och inträdet för en vuxen är 12 dollar.

Los Angeles Zoo har 1100 djurarter från hela världen. En särskild stolthet är Californiakondoren som man i princip har räddat från utrotning. På samma område som djurparken finns en botanisk trädgård med över 800 typer av växter. På Los Angeles Zoo finns även ett toppmodernt djursjukhus med kapacitet att behandla allt från spindelsköldpadda till elefant.
Länk till Los Angeles zoo

Bilder från <%# Eval("sight") %>Bilder från Los Angeles Zoo

Tom utfyllnadsbild
Copyright © 2008 - 2018 Los Angeles Alla rättigheter förbehålles.