Universal Studios


I Hollywood nordväst om Los Angeles centrala delar ligger Universal Studios Hollywood. Idag är anläggningen ett fullskaligt nöjeskomplex men kärnverksamheten, filminspelning, finns kvar på området. Den ursprungliga tanken var att besökaren skulle kunna få se en liten glimt av filmproduktionens magiska värld. Idag har konceptet utvidgas till att omfatta åkattraktioner, restauranger, shopping, biografer och hotell.

Den guidade turen bland inspelningstudios fortsätter att vara en publikmagnet på Universal Studios. Förutom de riktiga inspelningar som pågår för tillfället kompletteras turen med iscensatta händelser och stuntshower.

Nöjesparken är också under ständig utveckling i takt med att nya filmer kommer ut på marknaden. Några av de senaste tillskotten är attraktioner som bygger på Simpsons och Shrek. Sedan tidigare finns till exempel en vattenattraktion med Jurassic Park tema.

Måndagar och tisdagar är Universal Studios öppet mellan 10 och 18 och övriga dagar är det 9 till 18 som gäller. Biljettpriserna ligger ungefär mellan 60 och 100 dollar.

En mängd personer utklädda till karaktärer ur filmhistorien rör sig bland besökarna i parken. Det handlar om allt från Marilyn Monroe och bröderna Marx till Familjen Flinta och Frankenstein.

Den 1 juni 2008 drabbades Universal Studios av en brand och delar av anläggningen förstördes. Det var inte mer än 1 % av den totala ytan som brandhärjades men ändå förstördes mellan 40 000 och 50 000 digitala filmkopior, flera filmkulisser och två attraktioner. Många masterupptagningar från Universals musikutgivning förstördes också.
Länk till Universal Studios Hollywood
Copyright © 2008 - 2018 Los Angeles Alla rättigheter förbehålles.